Главни вести

Вонредна крводарителска акција

  На ден 09.06.2021 (среда) Црвен крст на РСМ- општинска организација Куманово заедно со Институтот за трансфузиона медицина...>>


Обезбедување прва помош на првенство во планински велосипедизам

Волонтерите од Црвен крст на Р. С. Македонија – општинска организација Куманово веќе четврта година по ред учествуваат...>>


Отпочна процесот на масовна вакцинација и во Куманово

На ден 03.05.2021 година, 12 волонтери од општинската организација на Црвен крст Куманово присуствуваа на коодинативната средба пред...>>


12-ти мај- ден на медицинската сестра

Волонтерите од Црвен крст на РСМ- општинска организација Куманово на ден 14.05.2021 година организираа едукативно предавање по повод...>>


Недела на солидарност

Во рамките на недела на солидарност невладината хуманитарна организација Мерхамет донираше прехрамбени пакети наменети за социјално загрозени семејства...>>


Дистрибуција на суплeменти

Во текот на изминатите две недели Црвен крст на Република Северна Македонија-општинска организација Куманово организираше посета на социјално...>>


Одбележување на 17-ти Април- Ден на хемофиличари

Црвен крст на Република Северна Макдонија- oпштинкска организација Куманово во рамките на активностите на Клуб на млади го...>>


Одбележување на Часот на планетата Земја

Волонтерите од Клуб на млади на Црвен крст Kуманово ги исклучија светилките и беа дел од приказната за...>>


Одбележување на 24-ти Март, Светскиот ден за борба против Туберкулоза (ТБ).

Согласно насоките на Меѓународната федерација на Црвениот крст и црвента полумесечина Црвен крст на Република Македонија- општинска организација...>>


Одбележан 8 март- интернационалниот ден на жената

Волонтерите на Црвен крст на РСМ- општинска организација Куманово го одбележаа 8 март- интернационалниот ден на жената со...>>


Промоција на хигиена и заштита од КОВИД 19

Во рамките на проектот Промоција на хигиена и заштита од КОВИД 19 подржан од МФЦК/ЦП, на ден 04.03.2021г....>>


Одбележување на Неделата на борба против срцевосадови заболувања

Клубот на млади на Црвен крст на РСМ- општинска организација Куманово ја одбележа неделата на борба против срцевосадови...>>


Традиционална крводарителска акција со Рибарско друштво МАК-ДАМ Куманово

Црвен крст на Република Македонија- општинска организација Куманово во соработка Рибарското друштво МАК-ДАМ на ден 11.02.2021 (четврток) во...>>


< врати се назад